به گزارش خبرنگار مهر، يحيي رحمتي ظهر شنبه در جمع اعضاي شوراي اسلامي استان زنجان اظهار كرد: تورهاي خروجی آژانسهای هاي گردشگري از اين پس تاثيري در رتبه بندي آن ها نخواهد داشت.
وي خاطر نشان كرد: اين سياست در راستاي افزايش جذب گردشگر در استان زنجان اتخاذ شده است.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان از تخصيص سهم ويژه از محل اعتبارات صندوق توسعه ملي به بخش گردشگري خبر داد و گفت: اين برنامه امسال براي نخستين مرتبه اجرايي مي شود تا بخش خصوصي بتواند در حوزه گردشگري از تسهيلات ويژه اي برخوردار شود.
رحمتي يادآور شد: ابهر در جذب سرمايه گذاري گردشگري رتبه نخست را دارد.
وي در پاسخ به پرسش عضو شوراي شهر ابهر در خصوص تغيير كاربري حمام تاريخي ابهر گفت: اين حمام ابتدا بايد مرحله ثبت را سپري كند چرا كه پيش از ثبت آثار تاريخي نمي توان اقدامي در راستاي نگهداري و مرمت آن داشت.
وی ابراز كرد: كاربري انتفاعي از ابنيه تاريخي با كاركرد تاريخي آن ها مغاير نيست جز مواردي كه بنا در معرض آسيب قرار بگيرد.
رحمتي با اشاره به وجود 14 روستاي هدف گردشگري در استان زنجان اظهار كرد: گلابر با وجود يكي از قديمي ترين مساجد دوره سلجوقي،قلعه ساساني، سد گلابر و چشم اندازهاي طبيعي و روستاي شيت با مناظر طبيعي بي همتا، روستاي وليدر با يخچال هاي طبيعي اقليم، محصول و بافت معماري و رسوتاي شيلاندر با معماري خاص آن، از جمله روستاهاي هدف گردشگري هستند.
احياي سنت برداشت گيلاس
وي گيلاس را يكي از محصولات منحصر به فرد شهرستان طارم خواند و افزود: مقرر شده جشن برداشت گيلاس كه يك سنت قديمي است در فصل بهار كه فصل برداشت گيلاس است احيا شود.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان گفت: پايه اقتصادي روستاهاي گردشگري بر اساس گردشگر رشد مي كند البته بايد در جذب گردشگر ظرفيت منطقه مد نظر قرار گيرد تا عمر بهره برداري از آن كاهش نيابد.
رحمتي تصريح كرد: كاركرد روستاهاي گردشگري منطقه اي است و مي توان كاركرد ملي براي آن تعريف كرد.
وي با تاكيد بر لزوم تغيير نگرش به گردشگر گفت: نبايد گردشگر را به عنوان ميهمان تلقي كرد ، گردشگر با ورود به هر محلي علاوه بر لذت بردن از آن و تامين اهداف سفر خود بايد منافعي براي آن منطقه داشته باشد.
رحمتي خاطر نشان كرد: نوع لذتي كه براي مسافر ايجاد مي كنيم در ماندگار شدن او تاثير گذار است بنابراين بايد در برنامه ريزي براي جذب گردشگر دقت بيشتري داشت.
وي احياي كاركرد كوچه باغ ها ،معرفي ظرفيت هايي همچون يخچال ها و آبشار هاي طبيعي ، احياي اداب و سنن بومي مردم منطقه را از جمله راههاي جذب گردشگر برشمرد.
در اين بازيديد مريم گنجي عضو شوراي شهر ابهر و عضو شوراي اسلامي استان زنجان با انتقاد از عملكرد تورهاي گردشگري استان گفت: بايد تدابيري اتخاذ شود تا تورهاي گردشگري ورودي به استان افزايش يابد.
نظر شما